НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Художник – не лише професія, а й покликання

Художник – не лише професія, а й покликання

Художник – не лише професія, а й покликання
Читати grad.ua у  

Хто вони – люди з творчим покликанням, творці полотен, графічних, акварельних, пастельних картин? Наші співрозмовники – одеські художники, які не уявляють свого життя без пензля чи олівця. Кореспондент ТРК «ГРАД» поспілкувався з тими, хто не уявляє свого життя без кисті чи олівця.

«Малюю з дитинства» – ця фраза найчастіше звучить у відповідь на питання про початок творчого шляху. Головна суперздатність художника – уміння помічати красу у дрібницях, Тому натхнення для створення нових робіт довго чекати не доводиться. Більше того, іноді потік натхнення складно стримати. А щоб реалізувати всі ідеї – доводиться добряче попрацювати.

У маститих художників вже склалося певне сприйняття своєї непростої професії. А ось молоді художники – студенти архітектурної академії – поки що лише роблять перші кроки в освоєнні художньої майстерності.  У ВУЗі студенти навчаються правильній техніці. Але живопис – це не просто мазки фарб або олівцеві розчерки. У кожній картині – своя емоція та настрій.

Втім, не завжди митець дарує емоцію картині. Буває і навпаки. Художник – це робота, і покликання, і хобі, і саме життя. Ті, хто зміг це об'єднати, кажуть – вони – щасливі люди. І діляться своїм щастям із іншими.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: