НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Злодії скористалися довірливістю громадян і залишили їх без телефонів

Злодії скористалися довірливістю громадян і залишили їх без телефонів

Читати grad.ua у  

23-річний одесит на вулиці Бреуса попросив у незнайомця телефон, щоб викликати таксі, і до приїзду машини в мобільному додатку стежив за її місцем пересування. Коли ж транспорт прибув, молодий чоловік, не маючи наміру повертати гаджет власнику, дочекався поки той відволічеться, сів у таксі та поїхав.

Пізніше, вже на вулиці Космонавтів, він же попросив у незнайомого перехожого телефон, аби начебто терміново зателефонувати другу. А щойно чужий гаджет опинився в руках молодика, він скористався неуважністю власника та непомітно втік.

Ще один порушник, 31-річний одесит, на Старосінній площі ошукав жителя області. Чоловіки випадково познайомилися і під час спілкування приїжджий поцікавився у місцевого, де можна зарядити телефон. Одесит, з метою заволодіння чужим телефоном, назвався охоронцем автостанції, яким насправді не був, і запропонував поставити мобільник на зарядку нібито у себя на роботі. Взяв гаджет і більше не з'явився.

Ошукані громадяни звернулися до поліції. Під час слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили правопорушників. Обидва фігуранти - раніше судимі за крадіжки. 23-річний одесит чужі гаджети встиг збути, тож вживаються заходи щодо встановлення їхнього місця перебування. А в другого зловмисника чужий мобільний телефон вилучили та вже повернули власнику.

За скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу від 51 тис. до 68 тис. гривень або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: