НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Масштабну корупційну схему викрито в Держпродспоживслужбі Одеської області

Масштабну корупційну схему викрито в Держпродспоживслужбі Одеської області

Масштабная коррупционная схема разоблачена в Госпродпотребслужбе
Читати grad.ua у  

Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, що необхідні для здійснення експорту ячменю та кукурудзи.

До складу злочинної групи входило понад 11 осіб, серед них керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Також до її складу входили двоє головних інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області та двоє із Запорізької області, цивільні особи, зокрема керівники брокерських компаній, які виконували ролі посередників.

За попередніми оцінками, "ділки" отримували від своєї незаконної діяльності щомісяця понад $160 тис.

У різних регіонах України проведено 60 обшуків, під час яких уже знайдено та вилучено понад $100 тис. і ₴500 тис. від незаконної діяльності. Так само вилучено 8 автомобілів еліт-класу, записні книжки з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп'ютерну техніку, на якій виготовляли вилучені документи.

Затримано п'ятьох учасників злочинної групи, їм повідомлено про підозри в отриманні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі.
Слідчі дії тривають, повідомили у пресслужбі ДБР.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: