НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Домашнє насильство: кривдникам загрожує позбавлення волі

Домашнє насильство: кривдникам загрожує позбавлення волі

домашнее насилие
Читати grad.ua у  

За даними поліції, 30-річний мешканець Іванівської громади ніде не працює, зловживає спиртними напоями та просить у матері гроші на алкоголь. Але коли жінка не дає гроші і робить зауваження щодо способу життя сина, він влаштовує сварки, принижує, ображає та виганяє з дому, де вони проживають спільно.

А 39-річний житель Миколаївської громади ображав свою дружину – чіплявся до неї через побутові непорозуміння, дорікав їй у неналежному веденні побуту. Час від часу чоловік йшов з дому, але повертався і знову висловлював невдоволення. Зараз він із дружиною не проживає.

Обидві жінки неодноразово зверталися по допомогу до правоохоронців. Коли насильство в сім'ї набуло систематичного характеру, слідчі в обох випадках розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Слідство продовжується.

Правоохоронці закликають громадян не терпіти домашніх кривдників. І нагадують, що якщо ви страждаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім'ї, звертайтеся за допомогою до територіального підрозділу поліції або дзвоніть на спецлінію «102». Крім того, цілодобову психологічну та юридичну консультації щодо запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації потерпілі можуть отримати за номером національної безкоштовної гарячої лінії 116-123 та номером урядової гарячої лінії 15-47.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: