НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Незаконну «схему» організували чиновники Міграційної служби

Незаконну «схему» організували чиновники Міграційної служби

Незаконную «схему» организовали чиновники Миграционной службы
Читати grad.ua у  

Контррозвідка Служби безпеки спільно з керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби ліквідувала масштабну схему ухилення від мобілізації на Одещині.

Внаслідок комплексних заходів затримано голову місцевого райвідділу ДМС та двох його підлеглих, а також чиновника регіонального підрозділу Центру надання адмінпослуг.

Фігуранти налагодили корупційний механізм отримання грошей від чоловіків призовного віку, які перебувають за межами України та намагаються «віддалено» оформити закордонні паспорти.

«Схема» дозволяла військовозобов'язаним чоловікам не повертатися до України, не вставати на облік та не оновлювати свої дані до ТЦК та СП.

Організатори угоди виготовляли для чоловіків закордонні паспорти з грубим порушенням процедури, а саме без фізичної присутності громадянина у відповідних держустановах.

Для оформлення документів чиновники ДМС знімали свої відбитки пальців, а фотознімок «робили» з дистанційно надісланої фотографії. Готові паспорти передавали замовникам через мережу посередників. Вартість таких послуг становила від 500 до 2,5 тис доларів США, залежно від терміновості.

У ході 57 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів вилучено:

  • понад 300 тис. доларів США та понад 60 тис. євро, ймовірно отриманих злочинним шляхом;
  • майже 200 печаток та штампів, які використовували у «схемі».

За даними слідства, всього ділки отримали замовлення на дистанційне оформлення понад 150 документів.

На підставі зібраних доказів повідомили про підозру трьом чиновникам ДМС (нині вони вже звільнені), одному працівнику ЦНАП, посереднику та ще одному учаснику правочину за ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осей).

Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Усі документи, видані з порушенням закону, будуть скасовані відповідно до процедури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: