НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » 48 чоловіків призовного віку ховалися в кузові КАМАЗа

48 чоловіків призовного віку ховалися в кузові КАМАЗа

48 мужчин призывного возраста прятались в кузове КАМАЗа
Читати grad.ua у  

Викрили порушників за 3 км від державного кордону в Одеській області. Відстежили їхнє пересування за допомогою безпілотника. На околиці села Чорна Подільського району зупинили вантажівку. У кузові КАМАЗа під тентом перебувало 48 чоловіків із різних регіонів України від 21 до 48 років.

Як встановили поліцейські, організатори незаконного перевезення підшукували «клієнтів» через створену групу в телеграм-каналі. Обіцяли охочим виїхати за межі країни через створене для них «міграційне вікно».

Водій вантажівки перевозив чоловіків на територію невизнаної Придністровської Молдавської Республіки за раніше визначеним маршрутом. За «послугу» охочі мали заплатити по 150 000 гривень. Зазначену суму останні мали сплатити організатору - адміну одного з телеграм-каналів, у разі їхнього успішного переправлення. А от щоб дістатися кордону, чоловіків на визначених місцях зупинки забирав водій вантажівки.

Поліцейські встановили місце та дату ймовірного перетину, тож 6 серпня спільно з прикордонниками провели заходи із затримання порушників.

За спробу незаконного перетину кордону стосовно всіх чоловіків складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. Справи скеровано до суду. Крім цього, їх притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 202 КУпАП за порушення прикордонного режиму. Тривають подальші заходи для встановлення організаторів нелегального каналу міграції та інших причетних осіб.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: