НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » 17-річний одесит намагався підпалити будівлю ТЦК у Вінницькій області

17-річний одесит намагався підпалити будівлю ТЦК у Вінницькій області

17-летний одессит пытался поджог здание ТЦК в Виннице
Читати grad.ua у  

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника «за гарячими слідами» після того, як він кинув «коктейль Молотова» у стіну військкомату і зняв загоряння на камеру власного телефону.

За даними слідства, 17-річний житель Одеси навесні цього року потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті. На одному з таких сайтів молодий чоловік виклав своє резюме, на яке відповів представник російської спецслужби.

За гроші він запропонував одеситу здійснювати підпали об'єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників. Після «тестових» завдань у вигляді фотофіксації локацій Сил оборони в портовому місті молодому одеситу поставили завдання на Вінниччині, де він мав підпалити будівлю місцевого ТЦК. Після чого він мав продовжити серію підпалів на території Житомира. Під час обшуків у фігуранта вилучили саморобну запальну суміш і мобільний телефон, який він використовував для зйомки злочину і спілкування з агентом ворога.

Хлопцеві, на підставі зібраних доказів, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена в умовах воєнного стану.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: