НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Додатковий спосіб заробітку: в Одеській області затримано організатора нелегальної схеми

Додатковий спосіб заробітку: в Одеській області затримано організатора нелегальної схеми

Дополнительный способ заработка: в Одесской области задержан организатор нелегальной схемы
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що чоловіків призовного віку, які бажали покинути країну, бізнесмен підшукував серед знайомих. Під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено, що ще наприкінці травня одесит зустрівся з «клієнтами» і розповів порядок та умови перетину кордону. Вартість послуги для кожного чоловіка становила 7 000 доларів. Друга зустріч відбулася наприкінці червня вже безпосередньо під час передачі пакета документів. Правопорушника затримали «на гарячому» під час отримання частини коштів.


Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та у транспортному засобі фігуранта, під час яких вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину: документи, мобільний телефон та частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

Слідча у справі Юлія Крюкова, розповіла:

На підставі зібраних доказів ми під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили одеситу про підозру у організації за попередньою змовою групою осіб незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню вказівками.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі ми встановлюємо інших осіб, причетних до скоєння даного злочину. Слідчі дії тривають.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: