НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Підроблені документи для ухилянтів: в Одесі затримали організаторів

Підроблені документи для ухилянтів: в Одесі затримали організаторів

Поддельные документы для уклонистов: в Одессе задержали организаторов
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що 21-річний мешканець Одеси вирішив заробляти на ухилянтах. Він виготовляв підроблені висновки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Що давало можливість незаконно перетнути державний кордон України.

Для реалізації злочинного плану молодик залучив двох знайомих віком 20-ти та 21-го року. Молодики мали чіткі ролі: організатор із молодшим товаришем підшукували«клієнтів», а третій виступав у ролі гаранта, представляючись посадовою особою одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і консультуючи щодо чітких правил поведінки під час перетину кордону, хоча насправді жодного відношення до ТЦК та СП не мав.

Під час подальших слідчо-оперативних дій поліцейські задокументували, як організатор за 5800 доларів від "клієнта" передав йому фіктивну довідку ВЛК, згідно з якою той вважався непридатним до військової служби через хворобу серця.

Пізніше молоді люди домовилися зі ще одним чоловіком, який бажає покинути країну, про організацію перетину державного кордону безпосередньо ним і ще дев'ятьма його знайомими. Ці послуги організатор оцінив у 70 тис. доларів.

Після отримання цих грошей поліцейські затримали всіх трьох учасників угруповання в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Гроші та інші речі правоохоронці вилучили як речові докази протиправної діяльності. Старший слідчий СУ ГУНП в Одеській області капітан поліції Юлія Дмитрієнко розповіла:

На підставі зібраних доказів ми повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом надання засобів, з корисливих мотивів, вчиненій щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою групою осіб. А організатору ще й за ч. 1 ст. 209 ККУ – у легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом. Максимальне покарання, яке загрожує молодикам, – до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство триває під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: