НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » За невручення повістки співробітник ТЦК вимагав 4 000$

За невручення повістки співробітник ТЦК вимагав 4 000$

За невручение повестки сотрудник ТЦК требовал 4 000$
Читати grad.ua у  

За 4 000 доларів винагороди співробітник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки обіцяв не вручати повістку. Також у "вартість послуги" входило надання порожнього бланку повістки з мокрою печаткою для самостійного заповнення та проставлення необхідної дати, нібито, явки до ТЦК. Фейкова повістка мала унеможливити вручення реальної, а відтак відтермінувати призов на військову службу.

11 червня поліцейські затримали фігуранта після отримання ним 1 000 доларів хабара. Тижнем раніше він отримав аналогічну суму. Співробітника РТЦК затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Розкрили корупційну схему ухилення від призову на військову службу оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. До її функціонування причетний (РТЦК).


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: