НОВИНИ ГРАД » Новини » Нові правила видачі паспортів українським чоловікам за кордоном
Новые правила выдачи паспортов украинским мужчинам за границей
Читати grad.ua у  

З 1 липня поточного року запроваджується новий порядок оформлення паспортів громадянам України, які перебувають за кордоном. Чоловікам віком від 18 до 60 років для оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта необхідно буде надати військово-обліковий документ  - приписне свідоцтво, військовий квиток тощо.

Під паперовим військово-обліковим документом мається на увазі посвідчення про приписку до призовної дільниці (для призовників) або військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, який видається військовозобов’язаним.

Оформлення паспортів відбуватиметься через філії чи представництва державного підприємства «Документ» за кордоном. Такі центри наразі працюють у Польщі, Німеччині, Іспанії, Чехії, Словаччині та Італії.

Процедура встановлення особи під час оформлення буде здійснюватися в режимі відеоконференції за участю заявника та членів його сім'ї чи близьких осіб. У разі втрати чи крадіжки паспорта потрібно надати відповідний документ від компетентних органів країни, де це сталося. Якщо людина не отримає оформлений паспорт протягом року, його можуть знищити через 2 роки після оформлення.


Схожі новини

Коментарі