НОВИНИ ГРАД » Новини » Уряд вніс зміни, що стосуються патронатного виховання дітей
Кабмин внес изменения, которые касаются патронатного воспитания детей
Читати grad.ua у  

Міністерство соціальної політики повідомило, що до постанови про патронатне виховання дітей внесли зміни. Коротко розповідаємо про них. Патронатний вихователь – це людина, яка забирає до себе на тимчасове виховання дітей, чиї сім’ї опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть про них дбати. Серед основних нововведень:

  • патронатний вихователь може працювати або як фізична особа, або як ФОП
  • збільшення оплати праці патронатного вихователя. З 1 липня вони отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць
  • за три місяці догляду дитини патронатному вихователю нараховуватимуться 7 днів оплачуваної відпустки
  • розширюється коло людей, які можуть бути помічниками вихователів
  • робота помічника патронатного вихователя оплачуватиметься.

Також скорочуються терміни початку навчання кандидатів у вихователі і помічники: протягом одного місяця замість двох після отримання направлення.

Врегулювали і строки перебування дитини під патронатом на час воєнного стану. Дитина зможе залишатися понад 6 місяців у таких випадках:

  • на період, коли суд розглядає справу про позбавлення батьків батьківських прав або відібрання дитини у батьків без позбавлення батьківських прав, але не довше ніж на місяць після того, як рішення суду набрало законної сили
  • якщо дитину неможливо повернути до батьків чи законних представників, тому що вони перебувають в зоні активних бойових дій чи на окупованій території.

Зазначається, що до патронатного вихователя можна буде влаштовувати дітей з інших громад. Договір про патронат укладатиме орган опіки і піклування тієї громади, до якої влаштовують дитину.


Схожі новини

Коментарі