НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні змінилася вартість «пакунка малюка» 

В Україні змінилася вартість «пакунка малюка» 

Читати grad.ua у  

бэби-бокс

Вартість «пакунка малюка» з 1 січня 2024 року зросла з 6 816 до 7689 гривень. Це пов'язано з тим, що розмір прожиткового мінімуму для дітей до 6 років збільшився до 2 563 гривень.

Міністерство соціальної політики своїм наказом змінило склад «пакунка малюка». У ньому збільшено кількість або додано товарів, які користуються попитом, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят, збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малюки швидко виростають.

Пакунок малюка – це набір із понад 90 якісних засобів і виробів – усе, що точно знадобиться в перші місяці для догляду за немовлям.

Отримати пакунок можуть не тільки біологічні батьки новонародженої дитини, а й усиновителі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.

Це можна зробити прямо в пологовому будинку після народження дитини. Якщо в цей момент там немає бебі-боксу, протягом 30 календарних днів від дня народження дитини можна подати заяву до органів соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: