НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині ремонтують міст, що поєднає Ізмаїльський та Кілійський порти

На Одещині ремонтують міст, що поєднає Ізмаїльський та Кілійський порти

В Одесской области ремонтируют мост, который соединит Измаильский и Килийский порты
Читати grad.ua у  

В Ізмаїльському районі на Одещині йде ремонт мосту через канал Кофа. Роботи йдуть на автомобільній дорозі Ізмаїл-Кілія-Вилкове.
Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Зазначається, що дорожники демонтували стару конструкцію мосту та влаштували тимчасовий об’їзд. Встановили шпунтове огородження опор, що будуються та влаштували майданчик для підйомного крану. Краном буде проведено монтаж балок прогонової будови. Також влаштовано 10 паль завдовжки 30 метрів. Проведено випробування на несучу здатність - результати позитивні.

За проєктом ремонту мосту планується комплексне відновлення транспортно-експлуатаційних характеристик та влаштування нового дорожнього одягу проїзної частини на мосту, підходах та з’їздах.

Міст через канал Кофа - важлива стратегічна споруда півдня Одеської області. Ремонт мосту значно скоротить шлях до міста Ізмаїл, особливо для мешканців міста Кілія, яким наразі доводиться їхати в об’їзд автодорогою Одеса-Рені. Крім цього, міст поєднає Ізмаїльський та Кілійський порти й має вагоме значення для чотирьох громад Ізмаїльського району.

Нагадаємо, міст збудований у 60-ті роки минулого сторіччя. У 2021 році через аварійний стан його було перекрито для руху всіх видів автотранспорту.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: