НОВИНИ ГРАД » Новини » В «Укренерго» пояснили чому відключають світло вночі

В «Укренерго» пояснили чому відключають світло вночі

Читати grad.ua у  

Українців просять перенести на денні години користування енергоємними приладами, яке планували на вечір або ніч. Сьогодні, 21 травня, диспетчери «Укренерго» скасували обмеження споживання електроенергії в усіх областях з 11:00 до 17:00. Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах.

Увечері графіки погодинних відключень діятимуть у всіх регіонах з 17:00 до 24:00 і для промислових споживачів, і для звичайних громадян. В Укренерго пояснили:

Ситуація в енергосистемі змінилася. Російські терористи за останні півтора місяця розтрощили майже всі теплові та суттєво пошкодили гідроелектростанції. Певний час паводок допомагав нам тримати систему вночі. Зараз він закінчується, води стало менше, а сонця - більше.

Нині ситуація настільки складна, що навіть уночі Укренерго змушене брати аварійну допомогу від країн-сусідів. А вдень, якщо він ясний і сонячний, активно працюють СЕС і ми можемо обходитися без відключень. Ба більше, якщо день сонячний - то й на вечір доступної електроенергії буде більше, бо ГАЕС змогли накопичити воду і спрацюють її у вечірній пік споживання. І навпаки - якщо день буде похмурий, то відключення можливі протягом усієї доби.

На жаль, найближчим часом ми можемо запропонувати лише один сценарій - уважно слідкувати за прогнозом погоди та нашими повідомленнями. Ми робимо все можливе, щоб мінімізувати відключення. Учора на сьогодні, за прогнозом, була щільна хмарність - і ми попередили про можливі відключення на весь сьогоднішній день. Але на ранок хмари розійшлися і ясна погода дозволила працювати СЕС на повну потужність. Тому день Україна прожила без відключень. Увечері вони знову будуть.

Подписаться на уведомления об отключениях


Схожі новини

Коментарі