НОВИНИ ГРАД » Новини » єВідновлення: сума виплат за рік склала понад 11 мільярдів гривень

єВідновлення: сума виплат за рік склала понад 11 мільярдів гривень

єВідновлення: сумма выплат за год составила более 11 миллиардов гривен
Читати grad.ua у  

Понад 11 мільярдів гривень держава виплатила українцям за пошкоджене та знищене внаслідок російської агресії житло. Завдяки цьому за рік роботи програми, з 10 травня 2023 року, вже майже 60 тис. родин змогли повернутися до домівок.

Програма єВідновлення почала працювати в травні 2023 року з послуги отримання грошової допомоги на ремонт до 200 тисяч гривень. Сьогодні також можна отримати кошти на відновлення будинків до 500 тисяч гривень, а також сертифікат на придбання нового житла в разі, якщо житло неможливо відновити.

За рік на ремонт пошкодженого житла компенсації вже отримали 54,5 тисячі українців на загальну суму 5,8 мільярда гривень. Щодо повністю зруйнованого житла, то заяв на отримання житлових сертифікатів подано понад 13,5 тисяч, половина заявників уже отримали їх, а майже 3 тисячі успішно реалізували сертифікати, придбавши нові будинки. Загальна вартість придбаного житла – 5,6 мільярда гривень. Найбільше заявок на компенсацію і пошкодженого, і знищеного житла надходить від жителів Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, а також Чернігівської та Херсонської областей.

Отримані кошти в рамках еВідновлення можна використати лише у будівельних магазинах та підрядників, зареєстрованих через портал Дія. На сьогодні вже понад 3 тисячі компаній, які є партнерами державної програми.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: