НОВИНИ ГРАД » Новини » Як отримати виплати на дитину одинокій матері або батьку?

Як отримати виплати на дитину одинокій матері або батьку?

Читати grad.ua у  

Оформити грошову допомогу на дитину одинокій матері або батьку чи одинокому усиновлювачу можна офлайн чи онлайн. У першому випадку, необхідно звернутись до органу соціального захисту або Центру надання адміністративних послуг. Чи до сільської, селищної, або міської ради відповідної територіальної громади та надати необхідні документи.

А саме: заяву про призначення, декларацію про доходи та майно, витяг з Держреєстру актів цивільного стану про народження дитини, в якому буде зазначено статус батька чи матері «одиначки» та копію свідотства про народження дитини. А ще довідку із закладу освіти при наявності та документ, який підтверджує, що дитина не отримує пенсію або держвиплати по втраті годувальника в разі потреби.

Максимальний розмір допомоги у 2024 році для дитини до 6ти років становить – трохи більше двох з половиною тисяч гривень. Від 6-ти до 18-ти років – майже 3200. А від 18-ти до 23-х років за умови навчання у ВИШі на стаціонарі – сума матеріальної підтримки – 3 028 грн.

При оформленні заявки на державну допомогу онлайн, на порталі «Дія» необхідно покроково заповнити анкету, що до даних на дитину. 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: