НОВИНИ ГРАД » Новини » Наслідки вечірнього терору: росіяни вдарили по Одесі ракетою зі шрапнеллю

Наслідки вечірнього терору: росіяни вдарили по Одесі ракетою зі шрапнеллю

Последствия вечернего террора: россияне ударили по Одессе ракетой со шрапнелью:
Читати grad.ua у  

Російські окупанти ввечері 29 квітня завдали балістичного ракетного удару по Одесі. Загинули п'ятеро людей, ще понад 30 постраждали. Серед загиблих - три жінки й двоє чоловіків, а серед постраждалих двоє дітей і одна вагітна жінка. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер та МВС України.

Кіпер вранці додав, що наразі 23 людини перебувають у лікарнях. У важкому стані 8 людей, з них 4 - у вкрай важкому, зокрема і чотирирічна дівчинка. Також один чоловік загинув від інсульту, спричиненого атакою.

За словами керівника пресцентру Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, на місці російського удару в Одесі видно сліди шрапнелі - артилерійського снаряду, який використовують для ураження живої сили противника. Імовірно, це був касетний боєприпас. Остаточні результати встановить експертиза.

Зазначимо, що у результаті вечірньої атаки спалахнула пожежа у знаменитому палаці студентів «Одеської юридичної академії». Рятувальники показали як ліквідували пожежу в палаці відомому серед одеситів як «замок Гаррі Поттера». У пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій зазначили, що йдеться про ліквідацію масштабної пожежі мансардного поверху у чотириповерховій будівлі, площею 600 квадратних метрів. Психологи надали допомогу 63 громадянам, з яких дві дитини.

Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Встановлюється повний перелік руйнувань і пошкоджень. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: