НОВИНИ ГРАД » Новини » Поляки пригрозили не пропускати через кордон пасажирські автобуси з України
Поляки пригрозили не пропускать через границу автобусы из Украины
Читати grad.ua у  

Польські фермери, які блокують рух поблизу пунктів перепустки з Україною, заявили про плани продовжити протест ще на місяць – до квітня.
Про це заявив у своєму коментарі заявив організатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, чинний уряд не виконав своїх зобов'язань перед фермерами. Також він додав, що якщо протест аграріїв не дасть результату, а українська сторона блокуватиме кордон зі свого боку, то фермери можуть почати не пропускати пасажирські автобуси з України.

Сьогодні вранці польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медіка-Шегіні». Протестувальники перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагона на колії.

В «Укрзалізниці» зазначили, що потяг із зерном, яке розсипали протестуючі польські фермери, мав пункт призначення Німеччину і прямував транзитом через Польщу.

Українські перевізники розпочали акцію протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею – «Рава-Руська», «Шегині» та «Краковець».

За словами одного з організаторів, акція триватиме доти, доки протестувальники з польської сторони не припинять блокувати рух вантажного транспорту з української сторони. Передає Інтерфакс-Україна.

Учасники зупиняють польські вантажівки, які прибули з Польщі, на кілька годин, аналогічно до тієї затримки, з якою польські протестувальники пропускають українські вантажівки.

Водночас, українські протестувальники пропускають легкові автомобілі та автомобілі з гуманітарними вантажами.


Схожі новини

Коментарі