НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі переробляють новорічні ялинки на мульчу та добрива

В Одесі переробляють новорічні ялинки на мульчу та добрива

В Одессе перерабатывают новогодние елки в мульчу и удобрения
Читати grad.ua у  

Фахівці Комунального підприємства «Міськзелентрест» виконують роботи з переробки ялинок і сосен, які не розпродані напередодні новорічних свят або принесені мешканцями до пунктів прийому. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Традиції переробляти новорічні дерева вже майже десять років. Починаючи з 1 січня, Департаментом міського господарства виконуються роботи зі збирання ялинок з території міста. Насамперед хвойні вивозять з тих локацій, де було укладено договори з комунальними службами. Кинуті ялинки комунальні служби також збирають та вивозять.

На території підприємства озеленювачі за допомогою спецтехніки подрібнюють хвойні і надалі використовують як мульчу або добрива.

Головний інженер КП «Міськзелентрест» Володимир Хрома розповів:

Наша ділянка займається вирощуванням продукції для міста, тому подрібнені хвойні стануть добривом. Прямо сьогодні цю хвою як добриво не можна використати, вона має полежати кілька років. Хвоя перегниває і має кислотне середовище, отже, менше використовуватиметься інших добрив. Наше підприємство вирощує близько 200 тисяч весінників щорічно, хвою ми використовуємо спочатку для утеплення квітів. Потім разом з осіннім листям її складуємо, вона перегниває і через кілька років виходить добриво.

Як зазначив головний інженер КП «Міськзелентрест» Володимир Хрома, цьогоріч ялинок після свят лишилось набагато менше, ніж у минулі роки. Всього з вулиць Одеси на територію ділянки «Троянда» Комунального підприємства «Міськзелентрест» для переробки вивезено 2 сміттєвози, це 12 кубів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: