НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна покращила показники за Індексом сприйняття корупції

Україна покращила показники за Індексом сприйняття корупції

Украина улучшила показатели по Индексу восприятия коррупции
Читати grad.ua у  

Україна суттєво покращила свій результат в індексі сприйняття корупції. Зростання її рейтингу стало одним із найбільших серед країн за минулий рік. Про це йдеться у звіті міжнародної організації Transparency International.

Згідно з ним, Україна отримала 36 балів зі 100 і посіла 104-е місце у рейтингу серед 180 країн. Якщо порівняти з 2022 роком, Україна піднялася в рейтингу на три пункти. У дослідженні зазаначають, що зростання України на 3 бали – один із найкращих результатів за минулий рік у світі. Також Україна стала однією з 17 країн, що продемонстрували свій найкращий показник за весь час.

Так само по 36 балів мають Сербія, Алжир і Бразилія. На один бал нас випереджають Албанія, Аргентина, Білорусь, Гамбія, Ефіопія та Замбія — всі вони мають по 37 балів. Очолюють рейтинг Данія (90 балів), Фінляндія (87 балів) далі йде Нова Зеландія та Норвегія. В аутсайдерах, як і раніше, залишаються Сомалі (11 балів і останнє місце), Південний Судан, Венесуела та Сирія (13 балів).

Показник Росії становить 26 балів (зниження на 2 бали). З ним вона посідає 141 місце. Середній бал у країн Європейського Союзу - 64 бали. Найнижчий бал в Угорщини - 42 бали і 76-те місце.

Додамо, що ключовим показником індексу є кількість балів, а не місце в рейтингу. Мінімальна оцінка (0 балів) означає, що корупція фактично підміняє собою державу, максимальна (100 балів) свідчить про те, що корупція майже відсутня в житті суспільства. Індекс оцінює корупцію лише в державному секторі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: