НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні дозволили брати тварин в укриття

В Україні дозволили брати тварин в укриття

В Украине разрешили брать животных в укрытие
Читати grad.ua у  

Міністерство внутрішніх справ України скасувало норму, згідно з якою тварин забороняли брати з собою в укриття. Однак, відтепер люди, що беруть із собою домашніх тварин, повинні розміщуватись в окремих приміщеннях сховища або відокремлених місцях.

Відповідний наказ внесли до Єдиного реєстру державних нормативних актів та опубліковано в Офіційному віснику України від 25 січня.

Цим наказом внесли зміни до попереднього документа МВС, який діяв із 2018 року. Так, власники тварин мають не залишати своїх домашніх улюбленців без нагляду, створити для них необхідні умови, дотримуватися санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм і правил, а також контролювати, щоб тварини не псували майно та не становили загрози для інших людей.

Окремо вказується, що домашні тварини, які «можуть становити небезпеку для життя чи здоровʼя людей», повинні бути на повідках, а собаки, що внесені до Переліку небезпечних порід собак, — у намордниках.

Нагадаємо, у грудні двох дітей не пустили в укриття що розташоване на території школи, в якій вони навчаються, бо вони були з собакою породи мальтіпу. Поки хлопчик і дівчинка шукали інше сховище, у них над головами збили ракету.

Правоохоронці тоді розпочали досудове розслідування за фактом свідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані та були позбавлені можливості вжити заходів для самозбереження. Охоронцеві школи загрожує до 2 років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: