НОВИНИ ГРАД » Новини » Уряд пропонує заборонити транспортне сполучення з Росією на 50 років

Уряд пропонує заборонити транспортне сполучення з Росією на 50 років

Кабмин предлагает запретить транспортное сообщение с Россией на 50 лет
Читати grad.ua у  

Кабінет міністрів внесе на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції заборонити будь-яке транспортне сполучення з росією на 50 років. Санкції стосуватимуться автомобільного, залізничного, повітряного і морського транспорту.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 19 січня.

Уряд пропонує заборонити пряме повітряне сполучення з Україною та використання її повітряного простору суднам, зареєстрованим у Росії, а також тим, чиї власники або кінцеві бенефіціари — росіяни. Автобуси й вантажівки, зареєстровані на території РФ, теж не зможуть вʼїжджати до України.

Крім того, на українську митну територію не зможе вʼїжджати залізничний транспорт, якщо його взяла на облік російська залізниця.

Судна під прапором РФ, а також ті, чиїми власниками або кінцевими бенефіціарами є росіяни або компанії, зареєстровані в росії, не зможуть плавати у внутрішніх водах і заходити до морських портів України. Такі самі обмеження стосуватимуться суден, що заходили до портів на тимчасово окупованих територіях України.

Також Кабмін пропонує не визнавати документи моряків, виданих росією на окупованих територіях, та заборонити працювати росіянам на українських суднах. Зазначається, що уряд має внести ці пропозиції протягом 10 днів. Потім їх має розглянути РНБО.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: