НОВИНИ ГРАД » Новини » Українцям знову відключатимуть світло через борги за комуналку

Українцям знову відключатимуть світло через борги за комуналку

Украинцам снова будут отключать свет из-за долгов за коммуналку
Читати grad.ua у  

Уряд скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Про це йдеться в урядовій постанові від 29 грудня 2023 року № 1405.

Зазначається, що мораторій на відключення комунальних послуг продовжуватиме діяти лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії. Для решти споживачів комунальних послуг, згідно з постановою, відновлено нарахування пені за несплату житлово-комунальних послуг.

Також відновлено стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги у судовому порядку. Крім того, Кабмін повернув можливість відключення від комунальних послуг боржників, у разі несплати або недоплати за отримані послуги.

Нагадаємо, уряд заборонив нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних на заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену за несвоєчасне або неповне внесення плати населенням від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Також було заборонено припиняти або призупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню у разі несплати або оплати не в повному обсязі.

Подписаться на уведомления об отключениях


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: