НОВИНИ ГРАД » Новини » Фіктивне працевлаштування: викрито незаконну схему для виїзду чоловіків за кордон 

Фіктивне працевлаштування: викрито незаконну схему для виїзду чоловіків за кордон 

Фиктивное трудоустройство: разоблачена незаконная схема для выезда мужчин за границу
Читати grad.ua у  

Поліцейські встановили «схему», за допомогою якої чоловіки призовного віку, мали змогу безперешкодно перетнути кордон України. Її організатор - 48-річний одесит.

Відповідно до розробленої «схеми» фігурант збирав пакет документів охочих виїхати за кордон, працевлаштовував їх у стратегічно важливі приватні підприємства та фірми. На підставі цього отримував так звану бронь для нових працівників і відповідні матеріали надсилалися до ТЦК.

Надалі ухильників відправляли в закордонне робоче «відрядження». Відтак вони отримували підстави для безперешкодного перетину державного кордону. Вартість фіктивного працевлаштування з подальшим виїздом за кордон становила 4500 $ США.

Організатора затримали під час отримання ним грошей. Фігуранту повідомили про підозру та взяли під варту з правом внесення понад 1 млн грн застави. Проводяться подальші заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до злочинної схеми.

За попередніми даними, за такою "схемою" він допоміг виїхати за межу України щонайменше 5 громадянам.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками СБУ, Одеського прикордонного загону ДПС України. Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: