НОВИНИ ГРАД » Новини » Тест-драйв «п'яних окулярів» для одеських водіїв

Тест-драйв «п'яних окулярів» для одеських водіїв

Тест-драйв «п'яних окулярів» для одеських водіїв
Читати grad.ua у  

П'яний за кермом - потенційний вбивця. Цю фразу постійно підтверджують ДТП, де винуватцем є нетверезий водій. А жертвами стають оточуючі – як інші автомобілісти, так і пішоходи. Ані штрафи, ані більш серйозні санкції не зупиняють любителів випити алкоголь перед тим, як сісти за кермо.

Багато водіїв кажуть – подумаєш, один келих вина або пляшка пива. Це ж не вплине на стан і реакцію. І дуже помиляються. Перевірити, яким буде ваш стан після невеликої дози спиртного можна і без алкоголю - за допомогою спеціальних окулярів – Drunk Busters. Вони створюють ефект сп'яніння при вмісті алкоголю в крові 0,5 - 0,7 проміле. Треба вдягнути ці окуляри і пройти лініями, намальованими на спеціальному килимку.

Такі тести за допомогою окулярів Drunk Busters проводять більш ніж у 60-ти країнах світу. Україна не стала винятком. Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху - черговий привід нагадати водіям, що вони відповідальні і за себе, і за життя тих, хто перебуває поруч. І щоб відчути, як позначиться стан сп'яніння на реакцію та рух, в одеському Сервісному центрі МВС водії отримали можливість побачити світ через так звані «п'яні окуляри».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: