НОВИНИ ГРАД » Новини » Переводимо годинник на зимовий час о 4-ій ранку

Переводимо годинник на зимовий час о 4-ій ранку

Переводимо годинник на зимовий час о 4-ій ранку
Читати grad.ua у  

В Україні переводять стрілки годинника на зимовий час традиційно в останню неділю жовтня. У 2023 році це буде 29 жовтня о 4:00.
Перехід на зимовий час - це переведення стрілок годинника на одну годину назад. Тобто, якщо на годиннику буде чотири години, то його слід переставити на три години.

Час переводять у неділю, щоб не створювати незручностей посеред робочого тижня. А також щоб була можливість хоч трохи адаптуватися до нового часу.

У світі майже 80 країн використовують цей метод. Уперше переводити годинники було запропоновано 1784 року. Таке рішення ухвалив посол США у Франції Бенджамін Франклін з метою економії свічок. А перехід на літній час нібито запропонував англійський будівельник Вільям Віллет понад 100 років тому. В Україні вперше переведення годинників відбулося 1981 року.

Зазначимо, що сучасні комп'ютери, планшети, смартфони та розумні годинники переходять на новий час автоматично, їх переводити не потрібно. Але старі мобільні телефони та механічні годинники потрібно буде налаштувати самим.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: