НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні оновили ПДР: що зміниться для водіїв

В Україні оновили ПДР: що зміниться для водіїв

В Україні оновили ПДР: що зміниться для водіїв
Читати grad.ua у  

Кабінет Міністрів України підтримав зміни до правил дорожнього руху. Вони відносяться до перевезення дітей та включення фар за межами населених пунктів. Про це повідомляє представник Кабінету Міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

Тепер водіям усіх механічних транспортних засобів поза населеними пунктами доведеться включати під час руху денні ходові вогні. У разі їх відсутності у конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. Нагадаємо, раніше в Україні таке правило діяло в період осінньо-зимового сезону. Тепер воно діятиме цілий рік.

Частина нововведень пов'язана із перевезенням дітей. Так, заборонено перевозити дітей зростом менше 150 сантиметрів в автомобілях без використання дитячих утримувальних систем, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки. Також заборонено перевезення неповнолітніх на задньому сидінні мотоцикла та мопеда крім низки випадків.

Крім того було уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначені спеціальні стоянкові місця на автомагістралях та дорогах для автомобілів.

За словами представника Кабміну, зміни до ПДР внесено з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: