НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеса посіла третє місце у рейтингу найбільш забруднених міст

Одеса посіла третє місце у рейтингу найбільш забруднених міст

Одеса посіла третє місце у рейтингу найбільш забруднених міст
Читати grad.ua у  

Фахівці прозвітували про якість повітря у різних населених пунктах України за перше півріччя 2023 року. Одеса увійшла в топ міст з найзабрудненішим повітрям в Україні. Про це йдеться у звіті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

На основі даних мережі спостережень Національної гідрометслужби України виокремили міста з найбруднішим повітрям. На першому місці перебуває Дніпро, на другому — Кам'янське. Четверте і п'яте місце посіли Миколаїв і Київ. В цих містах рівень забруднення повітря за комплексним індексом забруднення атмосфери характеризувався, як високий.

Як виявилося, основними «забруднювачами» стали формальдегід, діоксид азоту, фенол, фтористий водень та завислі речовини (пил).

Стан забруднення навколишнього природного середовища на території України за I півріччя 2023 рокуЦікаво, що Ізмаїл, де індекс забруднення становить 2,9, опинився на 29 місці з 32 населених пунктів, у яких проводилося дослідження. А якщо дивитися з кінця оприлюдненої таблиці, де власне розташовані міста з найчистішим повітрям, то Ізмаїл займає четверту сходинку.

Вже вкотре лідирує у списку «найчистіших» місто Горішні Плавні, далі йдуть Чернівці, на третьому місці Світловодськ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: