НОВИНИ ГРАД » Новини » Засовували голову в яму вбиральні: на Одещині школярі знущалися з однолітка

Засовували голову в яму вбиральні: на Одещині школярі знущалися з однолітка

Засовували голову в яму вбиральні: на Одещині школярі знущалася з однолітка
Читати grad.ua у  

На Одещині розгорівся скандал через булінг. У селі Шевченкове Кілійської громади Ізмаїльського району школярі знущалася з хлопчика. Дитину засовували головою в яму вуличної вбиральні, та змушували бігати шкільним подвір'ям без спідньої білизни. Все це знімали на телефон. Про інцидент у соцмережах розповіла волонтерка Олена Ротарі.

За її словами відео підлітки виклали у мережу, проте жодної відповідальності за булінг не понесли. Причиною є те, що родина скривдженого школяра навіть не зверталася до правоохоронців, адже не вірить у можливість покарання за такий вчинок.

Скандал пов'язаний із жорстоким знущанням над дитиною, викликав хвилю обурення на соціальних мережах та телеграм-каналах. Начальник управління освіти Одеської області Олександр Лончак опублікував у соцмережах допис. У ньому він прокоментував нещодавній скандальний випадок булінгу.

Посадовець заявив, що підлітки знущалися зі школяра у селі Шевченкове в позаурочний час. Але попри це всі необхідні служби оперативно втрутилися у справу. Лончак зауважив, що мати потерпілого відмовилася писати заяву на кривдників, а замість цього зробила це директор школи.

За словами представників відділу освіти, розпочато кримінальне провадження стосовно жорстокого поводження з дітьми. У школі були видані відповідні накази, і ведеться службова перевірка організації профілактичної роботи. Проведено засідання комісії із захисту прав дітей щодо даного випадку. Триває слідство.

Чиновник також підтвердив, що один з кривдників, причетних до цієї жахливої події, виявився сином вчительки, яка судячи за даними відділу освіти та школи, є порядною людиною та добрим фахівцем. Вона була шокована тим, що сталося. Ніякого спротиву щодо розслідування з її боку не зафіксовано, це на комісії підтверджено представниками правоохоронних органів. Її долю визначить службове розслідування.

Начальник управління освіти порадив батькам цікавитися, як та з ким проводять свій вільний час їхні діти. Він також наголосив, що все йде з родини, і закликав не мовчати про випадки насильства.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: