НОВИНИ ГРАД » Новини » Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії

Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії

Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії
Читати grad.ua у  

Військовослужбовець України може оскаржити висновки ВЛК, якщо він вважає, що в рішенні комісії не відображено реальний стан його здоров'я.

Щоб оскаржити рішення військово-лікарської комісії в досудовому порядку, необхідно:

  • Написати заяву/скаргу особи щодо непогодження з висновками ВЛК та проханням переглянути вказане рішення вищою ВЛК.
  • Долучити до заяви/скарги усі відповідні медичні документи, копію попереднього рішення ВЛК та копію військового квитка (посвідчення офіцера).
  • Заяву, медичні документи та копію постанови ВЛК необхідно або самостійно принести до вищої ВЛК, або надіслати поштою цінним листом з повідомленням про вручення з описом вкладення на адресу відповідної ВЛК.
  • За результатом розгляду скарги ВЛК переглядає оскаржувану постанову або може направити на повторний (контрольний) медичний огляд. Потім позивачу надають новий висновок про стан здоров’я, який і буде братися до уваги. У спірних та складних випадках право на винесення остаточного рішення залишається за Центральною військово-лікарською комісією (ЦВЛК).

Якщо рішення ВЛК не вдалося оскаржити в досудовому порядку, то можна звернутися до суду.

  • Оскарження рішення ВЛК в суді здійснюється в порядку адміністративного судочинства відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України.
  • Оскаржити рішення ВЛК виключно за медичними показниками неможливо, адже це не входить в компетенцію суду. Але суд може встановити порушення процедури проведення військово-лікарської комісії та на цій підставі скасувати таке рішення ВЛК.
  • Також він може зобов’язати провести повторний медичний огляд та дообстеження військовослужбовця у випадку відмови відповідної ВЛК їх проводити. 

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: