НОВИНИ ГРАД » Новини » Стартував міжнародний кінофестиваль 2023

Стартував міжнародний кінофестиваль 2023

Стартував міжнародний кінофестиваль 2023
Читати grad.ua у  

14-й Одеський міжнародний кінофестиваль цього року приймають два міста – Чернівці та Одеса. У першому відбудуться покази конкурсних програм, а у рідному для ОМКФ місті покажуть ретроспективну і спеціальні програми. Шість фільмів, яких досі не бачила Одеса. Справжні одеські прем'єри, серед них і світового рівня – стрічка під назвою «Край ріки».

Цікава документальна програма ОМКФ, зокрема повз фільм «Привоз», не зможе байдуже пройти жоден одесит, говорять експерти кіно.

Від волонтера – до режисера, під час спеціальної програми ОМКФ світ побачить кінострічка Кирила Науменка.

Основна місія фестивалю, акцентують організатори, - знайти можливості знімати, розвивати українське кіно. Зараз показується ті вітчизняні фільми, які створювалися ще до повномасштабного вторгнення. Якщо не відновити зйомки кіно, то за два роки нічого буде показувати з українського кінематографу, говорять кінознавці Продовжується дискусія, чи варто зараз знімати ігрові кінострічки.

А розпочалася спеціальна програма в Одесі показом фільму «Цензорка», який був знятий два роки тому і вже встиг зібрати чимало призів.

Покази фільмів спеціальної програми «Зроблено в Одесі» відбуваються у кінотеатрі Мультіплекс, глядачі зможуть переглянути кінострічки про Одесу або зняті одеситами до 17 серпня. У цей день спецпрограма ОМКФ завершиться пригодницьким фільмом «Крихка пам'ять» 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: