НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесити провели в останню путь Почесного громадянина міста Євгена Голубовського

Одесити провели в останню путь Почесного громадянина міста Євгена Голубовського

Одеса попрощалася з Євгеном Голубовським
Читати grad.ua у  

Прощання з почесним громадянином міста Євгеном Голубовським відбулося сьогодні у Преображенському парку біля меморіалу першим одеситам. Євген Михайлович народився та все життя прожив в Одесі. Був редактором багатьох одеських періодичних видань. 1990 року створив газету Всесвітнього клубу одеситів «Всесвітні одеські новини», а 2000-го став заступником редактора відомого на весь світ літературно-мистецького альманаху «Дерибасівська-Ришельєвська».

Євген Голубовський дуже любив рідне місто, багато років займався збиранням та зберіганням історичних даних про Одесу. В арсеналі його нагород – «Культурна столиця», «Громадське визнання», «Золоте перо Одеси» було відзначено Почесним знаком Одеського міського голови імені Маразлі всіх трьох ступенів, який дорівнює статусу «Почесний громадянин Одеси». Рідні, колеги, друзі, які дружили протягом десятків років, прийшли востаннє попрощатися з Євгеном Михайловичем, зі сльозами на очах згадують, якою людиною був Голубовський.

Такі особи народжуються дуже рідко. Це непоправна втрата для Одеси, кажуть ті, хто особисто знав Євгена Голубовського. Редакція телерадіокомпанії «ГРАД» висловлює співчуття його рідним та близьким.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: