НОВИНИ ГРАД » Новини » Міністр енергетики Герман Галущенко провів нараду в Одесі

Міністр енергетики Герман Галущенко провів нараду в Одесі

Міністр енергетики Герман Галущенко провів нараду в Одесі
Читати grad.ua у  

У ході наради обговорювалися заходи щодо безпеки на критично важливих об'єктах та необхідні кроки для успішного проходження опалювального сезону в умовах постійних російських обстрілів об'єктів енергозабезпечення. До 80% пошкоджень в енергетиці Одеса дістала від дронових атак.

Міська, обласна влада, ДСНС, військова має об'єднати зусилля, щоб пройти зиму, каже міністр енергетики. Це включає не лише питання ремонтних робіт та безпеки, а й підключення альтернативних джерел, зокрема сонячної та вітряної енергетики.

Фонд підтримки енергетики України вже акумулював засоби допомоги міжнародним партнерам. За словами міністра енергетики, цей фонд є дуже важливим інструментом, що сприятиме відновленню енергосектору України, зокрема, придбанням обладнання. За словами Міністра, 220 млн. доларів підтверджених коштів міжнародної фінансової допомоги отримає фонд підтримки енергетики України.

Щодо готовності Одеського регіону до опалювального сезону, до зими вже підготовлено 792 котельні, відремонтовано понад тисячу кілометрів теплових мереж, 60% котелень забезпечено генераторами, звітували під час наради з міністром енергетики України.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: