НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі найдовший трамвайний маршрут в Україні продовжать ще більше

В Одесі найдовший трамвайний маршрут в Україні продовжать ще більше

В Одесі продовжили найдовший в Україні трамвайний маршрут
Читати grad.ua у  

З 29 липня в Одесі почнеться другий етап запуску магiстрального трамвайного маршруту прямого сполучення «Пiвнiч – Пiвдень» №7. Як ідеться у повідомленні Одеської міської ради, він тепер прямуватиме від вулиці Паустовського до Люстдорфу.

Протяжність подовженого маршруту в одну сторону складе вже 33,2 км, а загальна тривалiсть поїздки - 2 години 20 хвилин. Таким чином, маршрут, який і до останної зміни був найдовшим в Україні і одним з найдовших в світі, стане ще довшим. Влада обіцяє забезпечувати на ньому інтервал руху на рівні 7-8 хвилин.

У зв’язку з цим, відповідно, зміниться схема руху трамвайного маршруту №27, який до цього ходив з 11-ї станції Люстдорфської дороги до Рибпорту - його тепер скоротять до звичного колись маршруту Рибпорт - Люстдорф. Зазначається, що він курсуватиме із інтервалом у 15-16 хвилин.

Нагадаємо, що I етап реалізації проекту було завершено у вересні 2022 року – трамвайний маршрут №7 почав курсувати між вулицею Паустовського та 11-ю станцією Люстдорфської дороги, що дозволило поєднати громадським електричним транспортом через центр два найбільших житлових масиви Одеси - імені Котовського та імені Таїрова.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: