НОВИНИ ГРАД » Новини » Максима Степанова підозрюють у розкраданні 450 мільйонів гривень

Максима Степанова підозрюють у розкраданні 450 мільйонів гривень

Максима Степанова підозрюють у розкраданні 450 мільйонів гривень
Читати grad.ua у  

Екс-губернатору Одеської області та колишньому міністру охорони здоров'я Максиму Степанову вручили підозру у справі про розкрадання грошей «Поліграфкомбінату «Україна».

Масштабну схему заволодіння коштами держпідприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» на суму понад 450 млн грн викрили НАБУ та САП.
Наслідком встановлено, що у 2013 році тодішній глава «Поліграфкомбінату» придбав на підставних осіб естонську компанію. Він висловив іноземним партнерам обов'язкову вимогу співпраці – постачання продукції через «потрібну» компанію, яка закуповувала матеріали безпосередньо у виробників, після чого перепродавала їх держпідприємству за цінами, завищеними у чотири-шість разів. За цією схемою з підприємства вивели понад 450 млн. грн.

схемаНАБУ стверджує, що частину грошей у розмірі майже $1,5 млн. головний підозрюваний легалізував в Україні, зокрема шляхом фіктивного продажу корпоративних прав за завищеною вартістю.

У викритті схеми, яка існувала у поліграфкомбінаті "Україна", взяли участь слідчі не лише з України, а й з Естонії та Франції.

Як заявили в НАБУ, 21 липня 2023 року про підозру повідомлено 5 особам.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: