НОВИНИ ГРАД » Новини » Ворог масово атакував Одесу ракетами: що відомо на ранок

Ворог масово атакував Одесу ракетами: що відомо на ранок

Ворог масово атакував Одесу ракетами: що відомо
Читати grad.ua у  

Вночі 19 липня російські окупанти здійснили масовану атаку по Україні, в кількох містах лунали вибухи. Зокрема удару ракетами різного типу та дронами зазнала Одеса. Про це повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

Не виводячи з бухти в Севастополі один з надводних ракетоносіїв, ворог долучив його до атаки «Калібрами». 12 з 12 наші сили протиповітряної оборони знищили. Також протягом ночі окупанти застосували береговий ракетний комплекс з тимчасово окупованого Криму і вдарили по Одещині «Оніксами», а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22.

Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони «Shahed-136».

Х-59 була збита на підльоті до берега і впавши в одному з кварталів Одеси утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи було травмовано.

«Онікси» і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Влучив в зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження, сталася пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків.

В Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками. Вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м

В небі над Одещиною було збито 8 дронів типу «Shahed-136». Внаслідок бойової роботи із знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв'язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: