НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області побільшало випадків отруєння рибою та морепродуктами

В Одеській області побільшало випадків отруєння рибою та морепродуктами

В Одеській області побільшало випадків отруєння рибою та морепродуктами
Читати grad.ua у  

За останні дні Єдина оперативна диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області фіксує збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами.

Так, 86-річна жінка з Татарбунар була доправлена до місцевої лікарні із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі.

З аналогічним діагнозом була госпіталізована в Одеську міську інфекційну лікарню 21-річна вагітна з Нерубайського. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.

В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена 9-річна дівчинка.

А в Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби були госпіталізовані двоє - 52-річний чоловік і 30-річна жінка.

Медики вкотре закликають мешканців Одесеси та області бути дуже обережними із вживанням у їжу риби та морепродуктів, не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Також не варто забувати про небезпеку ботулізму.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: