В Одеській області побільшало випадків отруєння рибою та морепродуктами
За останні дні Єдина оперативна диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області фіксує збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами.
Так, 86-річна жінка з Татарбунар була доправлена до місцевої лікарні із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі.
З аналогічним діагнозом була госпіталізована в Одеську міську інфекційну лікарню 21-річна вагітна з Нерубайського. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.
В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена 9-річна дівчинка.
А в Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби були госпіталізовані двоє - 52-річний чоловік і 30-річна жінка.
Медики вкотре закликають мешканців Одесеси та області бути дуже обережними із вживанням у їжу риби та морепродуктів, не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Також не варто забувати про небезпеку ботулізму.