НОВИНИ ГРАД » Новини » У Мінцифрі анонсували нові сервіси в «Дії»

У Мінцифрі анонсували нові сервіси в «Дії»

У Мінцифрі анонсували нові сервіси в «Дії»
Читати grad.ua у  

Команда Мінцифри анонсувала пʼять нових сервісів, які незабаром будуть доступні в застосунку чи на порталі «Дія». Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації. Зокрема серед нових послуг:

  • Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків зможуть подати заяву про відшкодування коштів. Якщо якийсь із банків збанкрутів, вкладники отримують відшкодування в сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків.

  • Розмитнення авто

Цифровізація має усунути людський фактор із процесу, а отже, унеможливить корупційні схеми та хабарі на митниці. Наразі Мінцифра доопрацьовує законопроєкт, потім його має ухвалити Верховна Рада.

  • Зміна місця проживання

Сервіс працюватиме без людського фактора. Коли ви змінюватимете місце проживання, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

  • Перереєстрація авто у разі купівлі-продажу

Незабаром зробити це можна буде в кілька кліків у «Дії» за допомогою QR-коду. Продавець та покупець зможуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром.

  • Документи про освіту

У застосунку будуть доступні й документи про освіту — атестати та дипломи. Так, можна буде скористатися документами у разі вступу до закладів вищої освіти чи працевлаштуванні.

За словами голови Мінцифри Михайла Федорова, відомство планує відцифрувати 100% найпопулярніших держпослуг до кінця 2023 року.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: