НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесити, чиї квартири постраждали від обстрілу, отримають адресну допомогу

Одесити, чиї квартири постраждали від обстрілу, отримають адресну допомогу

Одесити, чиї квартири постраждали від обстрілу, отримають адресну допомогу
Читати grad.ua у  

В адміністрації Пересипського району Одеси відбулося засідання Координаційної ради з питань надання адресної допомоги одеситам, чиї будинки та квартири постраждали від атаки російських окупантів.

У ніч проти 10 червня внаслідок нічних обстрілів безпілотниками в Одесі загинули троє людей. І 27 отримали травми різного ступеня важкості. Ворог атакував місто ударними дронами-камікадзе типу Shahed. Усі БПЛА було знищено. Однак під час повітряного бою уламки одного з них потрапили до квартири багатоповерхівки та викликали спалах. Пошкодження було зафіксовано у 260 квартирах у 7 багатоповерхівках – на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов зазначив, що у пріоритеті соціально не захищені одесити, які за рахунок допомоги зможуть відновити віконні блоки та двері. Найближчим часом реальну допомогу отримають усі заяви, що подали.

Також місто розпочало роботу з відновлення вікон та дверей двох школах та трьох дитячих садків Пересипського району, які також постраждали внаслідок ворожої атаки.

Щодо Приморського району, де 14 червня російська ракета потрапила до бізнес-центру. Тут, за словами мера, постраждали 222 квартири житлового будинку. Наразі завершується збирання даних про пошкодження житлового майна. Вже найближчим часом у районній адміністрації відбудеться засідання координаційної ради. І люди також зможуть отримати муніципальну допомогу.

22 червня мерія збирає позачергову сесію Міської ради задля внесення змін до програми допомоги постраждалим від обстрілів в Одесі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: