НОВИНИ ГРАД » Новини » На узбережжя Одещини виносить вибухонебезпечні предмети

На узбережжя Одещини виносить вибухонебезпечні предмети

На узбережжя Одещини виносить вибухонебезпечні предмети
Читати grad.ua у  

Дві якірні річкові міни принесло бурхливим потоком повені, спровокованої підривом росіянами Каховської ГЕС. Одну з таких мін місцевий мешканець прибережного села виявив у воді та приніс на своє подвір'я, прийнявши її за газовий балон. Про це повідомили в Одеській міській раді. На щастя, чоловік вчасно здогадався викликати піротехніків. Працівники ДСНС вилучили міну та знешкодили її.

Інша небезпечна знахідка виявлена військовим підрозділом під час спостереження за узбережжям майже за 100 км від попередньої міни. Шляхом контрольованого підриву міну знищено.

Ці випадки промовисто свідчать про надзвичайну небезпеку узбережжя та прибережних вод, а також про неприпустимість контакту з такими предметами. Відповідно до тактико-технічних характеристик ЯРМ (якірна річкова міна) має 3 кг вибухової речовини (тротилу).

Оперативне командування «Південь» просить утриматися від відвідування пляжів та купання в Чорному морі, а також у річках, протоками пов'язаних із Дніпром, Південним Бугом, Інгулом, Інгульцем та Бузьким лиманом.

Якщо ви виявили підозрілий предмет, міну, тіла людей або тварин, побачили ознаки присутності у воді отруйних або інших небезпечних речовин – негайно повідомляйте:

ДСНС за спецлінією «101»

Телефон чергової частини: +38 (048) 724 56 40

Або поліції - «102»

Телефон чергової частини: +38 (048) 779 40 61.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: