НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеса приймає жителів Херсона, які постраждали внаслідок катасрофи на Каховській ГЕС

Одеса приймає жителів Херсона, які постраждали внаслідок катасрофи на Каховській ГЕС

Одеса приймає жителів Херсона, які постраждали внаслідок катасрофи на Каховській ГЕС
Читати grad.ua у  

На Херсонщині внаслідок знищення Каховської ГЕС підтоплено 20 населених пунктів. У Херсоні знеструмлено багато об'єктів водопостачання, затоплено 17 свердловин, шість насосних станцій каналізації, зруйновано два водозабори, ще одну насосну станцію водопроводу - під загрозою затоплення. Без централізованого водопостачання залишилося близько 30 тисяч людей. Влада Херсонської області оголосила про термінову евакуацію з небезпечних районів. У регіоні вже евакуювали понад півтори тисячі людей.

В Одесі на автостанції переселенців із Херсона зустріли волонтери, представники громадських організацій та держструктур.

У кожному пункті евакуації, де приймають переселенців, перебувають соціальні працівники, юристи, психологи. Надається різнопланова допомога.

склад

Волонтерські центри приймають потрібні речі, продукти, формують пакети допомоги для видачі.

волонтеры

На Одещині підготували близько 5 тисяч місць для розміщення евакуйованих жителів Херсонської області. На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зазначили, що за потреби для розміщення переселенців ще можуть залучити приміщення навчальних закладів. Голова Одеської ОВ Олег Кіпер наголосив на необхідності проведення щоденного контролю за епідситуацією в області, оскільки потрапляння неочищених стоків до акваторії Чорного моря може призвести до збільшення кишкових інфекцій.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: