НОВИНИ ГРАД » Новини » Як отримати права та обійти корупцію: сервісний центр МВС

Як отримати права та обійти корупцію: сервісний центр МВС

Як отримати права та обійти корупцію: сервісний центр МВС
Читати grad.ua у  

Максимально мінімізувати корупційну складову, а також забезпечити зручний для водіїв формат здачі іспитів для отримання водійського посвідчення - такі є цілі пілотного проекту, який стартує з 1 червня в Одеській області, а також ще у трьох областях України: Вінницькій, Київській та Львівській. Як скористатись новою послугою, розповіли у відділі реєстраційної роботи сервісних центрів МВС Одеської області.

Руслан Мирошниченко, начальник отдела регистрационной работы сервисных центров МВД в Одесской области:

Що стосується Одеської області то на території області буде працювати 4 сервісних центри, які будуть здійснювати екзаменаційну діяльність. Це сервісний центр місто Білгород-Дністровський, місто Ізмаїл, Подільськ та Одеса.

Принцип відбору сервісних центрів базується на максимальному скороченні відстані до найближчого з них – не більше 100 км. Інші центри продовжать працювати у звичайному режимі, але є також зміни.

Вони будуть працювати у звичайному режимі, які були раніше, але без надання послуг з екзаменаційної діяльності. Вони будуть здійснювати перереєстрацію транспортних засобів, видачу, обмін посвідчення водія, проходження досліджень транспортних засобів, всі ці послуги залишаються за ними.

Нововведення забезпечить прозорість у здачі іспитів та об'єктивну оцінку якості знань.

Реформа вводиться з метою покращення надання послуг та зменшення корупційних ризиків, збільшення камер, встановлення відеофіксації, збільшення автомобілів, які будуть належати територіальним сервісним центрам, збільшення камер в самому транспортному засобі. В умовах  військового стану велика необхідність у водіях на категорії вантажні категорії автомобілі, категорії С, С-Є, якими користуються військові, з метою покращення їхньої підготовки для подальшої роботи в ЗСУ.

У кандидатів у водії  з'явиться більше інструментів для апеляції рішення екзаменатора, а термін отримання відеозапису для його оскарження буде продовжено до 30 днів. Пілотний проект триватиме до кінця вересня. Після внесення позитивних змін та виправлення недоліків його дія буде поширена на всю територію України.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: