НОВИНИ ГРАД » Новини » Українці віддають перевагу вживаним європейським автомобілям і це не «електрички»

Українці віддають перевагу вживаним європейським автомобілям і це не «електрички»

Українці віддають перевагу вживаним європейським автомобілям і це не «електрички»
Читати grad.ua у  

За даними «Укравтопрому», українці не викладають гроші за електромобілі, у квітні таких було куплено лише 11% від загальної кількості. Ще меншим попитом користуються автомобілі з ГБО та «гібриди» 5% та 3% відповідно. У лідерах дизельні та бензинові авто. Автомобілів із дизельним мотором куплено 36% від загального числа. Бензиновий авто безумовні лідери серед уподобань українців – 45 % продажів від загальної кількості.

Середній вік автомобілів на ринку країни – 11 років.

Найпопулярніші марки – європейські. Лідер Renault Megan, друге та третє місце міцно утримують автомобілі Volkswagen group – Golf та Skoda Octavia.

Тим часом, згідно з опитуванням, проведеним агентством Associated Press, спільно з Інститутом енергетичної політики Чиказького університету майже половина опитаних американців заявили, що для них перехід на електромобілі малоймовірний. Лише 19% заявили, що рішуче налаштовані на покупку електромобіля як наступне авто.

Як фактори, які не дозволяють їм думати про електромобілі, 60% назвали високу вартість. 23% назвали вартість другорядною причиною. Половина опитаних назвали важливою причиною небагато зарядних станцій. 41% назвали акумуляторну технологію серйозною проблемою, 40% заявили, що віддають перевагу автомобілю з бензиновим двигуном. 38% назвали основною причиною тривалий час заряджання. Середня ціна електромобіля на американському ринку становить 58 000 доларів. По негативному ставленню до електромобілів лідирують японці. Незважаючи на те, що Японія одна з провідних автомобільних держав світу, жителі островів практично не використовують електромобілі у себе вдома.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: