НОВИНИ ГРАД » Новини » Закінчуються пільговий період на ввезення генераторів в Україну

Закінчуються пільговий період на ввезення генераторів в Україну

Закінчуються пільговий період на ввезення генераторів в Україну
Читати grad.ua у  

1 травня 2023 року в України завершується період звільнення імпорту окремих товарів від оподаткування ПДВ та ввізним митом, а в окремому випадку - і від акцизного податку, повідомили у Державній митній службі.

Відтак, знову нараховуватиметься ПДВ та ввізне мито:

1. для товарів, які імпортуються підприємствами або громадянами та які переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Йдеться зокрема про:

  • електрогенераторні установки та частини до них;
  • окремі трансформатори, їх частини, інвертори;
  • окремі акумулятори, включаючи сепаратори для них;

2. системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету (Starlink). для товарів, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством як допомога на користь суб’єктів господарювання, що мають ліцензії на окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії та ввозяться такими суб’єктами на митну територію України для цілей відновлення та ремонту інфраструктури таких підприємств за погодженням з ЦОВВ, що забезпечує формування та реалізує державну політику в паливно-енергетичному комплексі.

Також, крім ПДВ та ввізного мита повертається ще й сплата акцизного податку:

3. для окремих товарів, імпорт яких здійснюється громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, включеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, для подальшої їх безоплатної передачі оборонцям.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: