НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні з'явилися нові транспортні засоби
В Україні з'явилися нові транспортні засоби
Читати grad.ua у  

В Україні популярність мобільного електротранспорту зростає з кожним роком. Як відзначають фахівці, це пов'язано і зі вартістю пального, і зі зручністю самого пересування. І хоча електросамокати та моноколеса з'явилися на українських дорогах уже давно, вони досі потребували законодавчого врегулювання.

Новий закон розподіляє легкі електричні транспортні засоби на дві категорії.

  • До першої відноситься персональний електротранспорт з одним, двома, трьома чи чотирма колесами, оснащений електромотором потужністю до 1000 Вт і може розвивати швидкість до 25 км/год.
  • Друга категорія: низькошвидкісний легкий електричний транспорт із одним або декількома електромоторами, швидкістю до 50 км/год та вагою до 600 кг. А ось пристрої, які можуть розвивати швидкість понад 50 км/год, не підпадають у ці категорії та за припущенням фахівців будуть прирівнюватись до мотоциклів.

Важливо, що тепер користувачі електросамокатів та моноколес прирівнюються до водіїв. Це спростить класифікацію ДТП за участю такого транспорту.

Велодоріжки поки що залишаються виключно територією веловодіїв, зазначають правоохоронці. А користувачі електросамокатів та моноколіс повинні рухатися правою смугою проїжджої частини. У будь-якому випадку, акцентують експерти, головне – знати та дотримуватись правил дорожнього руху, а також поважати один одного на дорозі.


Схожі новини

Коментарі