НОВИНИ ГРАД » Новини » Хакатон FRESH AIR 2023 відбувся Одесі

Хакатон FRESH AIR 2023 відбувся Одесі

Хакатон FRESH AIR 2023 відбувся Одесі
Читати grad.ua у  

Сучасні технології – ключ до вирішення багатьох актуальних сьогодні в Україні питань. У цьому впевнені організатори IT хакатону FRESH AIR 2023, який стартував в Одесі. 80 студентів технологічних спеціальностей українських ВНЗ у віці від 17 до 25 років розробили десятки корисних програм соціального сектору. Одесити, які перебувають за кордоном, разом із учасниками з Києва, Харкова, Мелітополя та Вінниці беруть участь у хакатоні онлайн.

Одеський хакатон присвячений розробці креативних програм, актуального особливо під час війни соціального спрямування: чат-боти, веб-сайти, мобільні програми та інші IT-продукти.

Так, наприклад, одесити Дмитро та Олександр, студенти Державного університету інтелектуальних технологій та зв'язку, розробили проект «Єдині», спрямований на об'єднання великої кількості волонтерських організацій та всіх, хто потребує допомоги на одному майданчику за допомогою персональних чат-ботів та особистих кабінетів користувачів.

На переможців хакатону чекає грошовий призовий фонд від партнерів та можливість наочно продемонструвати свої проекти представникам волонтерських організацій та потенційним інвесторам.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: