НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські катакомби можуть бути укриттям під час повітряної тривоги

Одеські катакомби можуть бути укриттям під час повітряної тривоги

Одеські катакомби можуть бути укриттям під час повітряної тривоги
Читати grad.ua у  

Лабіринтом одеських катакомб знімальну групу ТРК «ГРАД» провели спелеологи одеського клубу «Пошук». Ці шахти – звичайні одеські каменоломні, яких багато під Молдовою. Фахівці датують їх серединою ХІХ ст.

«Вестибюль» катакомб сьогодні переобладнали під укриття - сюди люди можуть спуститися під час повітряних тривог. Ці тунелі та лабіринти пережили вже не одну війну – особливу роль вони відіграли у роки Другої світової, коли там ховалися одеські партизани.

Укриттям сьогодні є лише сам вхід у катакомби. Далі – без ліхтариків та карти – краще не ходити: без належної вправності можна і загубитися. Хоча з початку повномасштабного вторгнення РФ таких випадків не було, у мирний час в одеських катакомбах хтось губився стабільно раз на рік – розповідають спелеологи.

Пошуком людей, які загубилися у катакомбах – займаються добровольці-спелеологи та співробітники ДСНС. Які вже сьогодні готують собі гідну зміну. В Одесі та області підготовку пройшли вже 15 дружин юних рятувальників-пожежників. Школярів середніх та старших класів навчають правил безпеки та алгоритмів дій. Щоб у екстрених ситуаціях вони могли допомогти старшим колегам. Як орієнтуватися та рятувати людей під землею – діти дізнавались на практиці.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: