НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесити самостійно упорядкували бомбосховища на Приморській
Одесити самостійно упорядкували бомбосховища на Приморській
Читати grad.ua у  

Мешканці Приморської вулиці в Одесі впевнені: надійний захист під час повітряних тривог забезпечують лише бомбосховища. І йдуть в укриття щоразу, коли звучать сирени – і вдень, і вночі. Як виявилося, не дарма. У суботу 23-го  липня, коли було атаковано Одеський порт, мешканці вулиці опинилися практично в епіцентрі ракетного удару. І врятувало лише сховище.

Використовувати це укриття почали лише наприкінці квітня. Мешканці згадують – коли прийшли сюди вперше – виявилося, що помешкання облюбували бездомні. Люди думали, що притулок упорядкують відповідальні служби, проте довелося це робити власними зусиллями і за допомогою військових.

Комендант бомбосховища Олександр Подопригора під час повітряної тривоги відчиняє замок на дверях та зустрічає людей. Чоловік розповідає, що сьогодні мешканці самі облаштують укриття. Але перед цим довелося постаратися, щоб навести тут лад.

Теоретично, бомбосховище – єдине якісне укриття, де можна провести тривалий час, ховаючись від ракет або артобстрілів. Насправді ж для цього мають бути дотримані деякі технічні вимоги. Мешканці вулиці Приморської кажуть – працюють над тим, щоб їхнє бомбосховище могло виконувати свої функції в повному обсязі.

У укриття як належить є два виходи. А ось чого немає – так це санвузлів та мінімально необхідних зручностей. Залишатися в таких умовах довго – складно, особливо сім'ям з дітьми.

Одесити продовжують самотужки приводити бомбосховище в порядок. Але все ж таки чекають на допомогу від відповідальних служб. Будинків та навчальних закладів навколо вистачає, тож людям потрібен місткий якісний притулок.

На вулиці Приморській є ще одне бомбосховище. Однак, як виявилося воно знаходиться на закритій території Житлового комплексу Простір, що будується. Потрапити до нього сьогодні неможливо. Оскільки будівельники зрізали схил, і вхід тепер знаходиться за кілька метрів над урвищем.

Мешканці запропонували облаштувати і це укриття самостійно – так само, як і перше. Адже чим якіснішим і більшим за площею будуть приміщення, де реально можна сховатися під час тривоги - тим краще. На що у будівельній компанії заявили, що самі вирішать питання.

За словами технічного директора, майже зруйнований доступ до притулку на території будівництва планують облаштувати лише до вересня. Але це лише доступ. А от коли відремонтують саме помешкання – невідомо.


Схожі новини

Коментарі