НОВИНИ ГРАД » Новини » TENET забезпечив безперервним зв'язком усі бомбосховища Южного
TENET забезпечив безперервним зв'язком усі бомбосховища Южного
Читати grad.ua у  

Телекомунікаційна компанія TENET як підприємство критичної інфраструктури забезпечує мешканців регіону безперебійним зв'язком, незважаючи на війну. Щоправда, працювати доводиться практично у екстремальних умовах. Діяльність TENET не припиняється ні на хвилину і в Миколаєві, який щодня страждає від російських обстрілів. В Одеській області ситуація спокійніша, що дозволяє діяти методичніше. Один із основних напрямків роботи компанії у воєнний час – інтернет в укриттях. Яскравий приклад – місто Южне. Тут співробітники мережі за п'ять місяців організували доступ до мережі у всіх бомбосховищах.

Дмитро Любівий заступник міського голови м. Южне:

Кампания TENET откликнулась на нашу просьбу и своими собственными ресурсами и резервами выполнила работу по подключению и обеспечению работы Wi-Fi интернетом во всех убежищах города, в паркингах, которые сегодня мы тоже используем как убежища. Поэтому можно сказать что люди действительно показали свій профессионализм, свое неравнодушие к ситуации и сделали это совершенно без оплаты, собственными силами. 

У TENET розповідають, традиції соціально відповідального бізнесу вирішили розвивати і під час війни. Практично в перші ж дні керівництво телекомунікаційної компанії прийняло рішення забезпечити притулки та укриття точками доступу до бездротового інтернету.

Костянтин Калугін в.о. начальник відділення компанії TENET в м. Южне:

На початке війни до нас звернулися багато голів ОСМД з проханням провести в підвали та паркинги бомбосховища лінії інтернету щоб люди мали умови комунікувати, дивитися якісь новини і спілкуватися з рідними. Тому десь за тиждень ми впоралися підключили більше 20 бомбосховищ, підвалів, надали їм безкоштовно це і за свої кошти. 

Робота із забезпечення зв'язком притулків проводиться у всьому регіоні. У місті Южне це здійснюється разом із керівництвом міста. І з огляду на специфіку самого населеного пункту.

Дмитро Любівий заступник міського голови м. Южне: 

У нас в городе, если вы обратите внимание, абсолютно все дома многоэтажные и большие. Соответственно в большинситве из них есть подвалы скажем так, и кроме того, учитывая, что у города Южного была специфика он строился недалеко относительно от Одесского припортового завода, и поэтому сразу при строительстве домов у нас предусматривались помещения, в которых могут укрываться люди. Поэтому сегодня мы их используем как раз в этом направлении только уже от ракетных обстрелов. 

Сьогодні потрапити на територію житлових комплексів у місті не так просто. Безпеку забезпечують блок-пост та пильна охорона.

Контроль пройдено і ми вже в облаштованому паркінгу. Тут є все, щоб перечекати повітряну тривогу у прийнятних умовах. І звичайно ж, необхідна у 21-му столітті зручність – це інтернет.

Олександр Шаров, голова правління ОСББ ЖК «Вікторія-Торі»:

З початку війни багато мешканців спускалися до нашого паркінгу як до бомбосховища і виникло питання, що зв’язку зовсім немає. Тоді наш будинок звернувся до компанії TENET, щоб він посприяв вирішенню даного питання і провів нам безкоштовний доступ до Wi-Fi, щоб мешканці розуміли коли подається тривога, коли подається відбій, щоб були в курсі куди що летить, і насамперед під час перебування в бомбосховищі дивилися новини війни в нашій державі. 

До війни в Южному проживало понад тридцять тисяч людей. Сьогодні населення міста поповнилось за рахунок вимушених переселенців. Для забезпечення людей безперебійним зв'язком – продовжує розвивати свою діяльність у місті і телекомунікаційна компанія TENET.

Костянтин Калугін в.о. начальник відділення компанії TENET в м. Южне:

Виконуємо профілактичні роботи, виконуємо роботи по встановленню нових абонентів підкюченню, і виконумо ту роботу, яку ми виконували і до війни також. Люди підключаються, багато переселенців приїхали, і ми підключаємо їх житло теж до інтернету.

Ще одне важливе завдання у війну – усувати руйнування та неполадки після ракетних обстрілів, розповідає представник компанії.

У нас в місті досить тихо, таких руйнувань не було ніяких, але наша мережа поширюється і на ближайщі села, тобто в Дофіновці коли був прильот ракети в нас посякло магістральний кабель і його потрібно було замінити. 

У Южному сьогодні ситуація майже спокійна. Під час тривог люди точно знають, що можуть перечекати їх в обладнаних сховищах. А для міської влади та для телекомунікаційної компанії TENET це можливість ще більше сил направити для забезпечення безпеки місцевих жителів. Місто модернізує артезіанські свердловини та вирішує продовольчі питання. А TENET продовжує реалізацію технічних завдань та соціально значущих проектів. Загалом доступом до інтернету забезпечено вже понад двісті паркінгів, підвалів та бомбосховищ Одеського та Миколаївського регіонів.


Схожі новини

Коментарі